樂宜靠飲兩杯壯膽示愛 ROVER想搞另類Fans Meeting | Heineken Silver 產品發佈會


Heineken貴為世界知名啤酒品牌,在各地區市場一直有領先地位,日前品牌參與香港音樂盛會,在環節中邀請男團ROVER、⁠Gillian Ng 伍倩彤、⁠鄧月平、Rose Ma 馬俊怡、電音女神樂宜為Heineken Silver 產品發佈會站台,銳意推廣年青市場客戶。

左至右: 伍倩彤Gilian、鄧月平、樂宜、Rose Ma

鄧月平表示最喜歡煞科後飲啤酒,除咗可以放鬆之外,仲可以趁機約好耐冇見嘅朋友,酒後吐真言,檢討吓自己不足嘅地方,以及如何做得更好,亦可以趁煞科宴同劇組團隊好好談天說地把酒言歡,增進感情,想飲盡興又唔想肥一定選擇Heineken Sliver Beer。

同場嘅樂宜都話啤酒適合談心,笑指自己對飲酒有心得:「因為啤酒易入口可以慢慢飲,我發現人越大越唔敢講真話,有時 飲幾杯落肚反而會大膽啲, 我以前試過靠飲酒壯膽,去同男仔表白,不過最終都係衰咗,搞到同朋友一齊飲酒借酒消愁。」

Rose Ma 馬俊怡就話自己係啤酒Fans,「通水」比追求的男士:「我最想去荷蘭參觀呢個啤酒品牌嘅博物館,因為可以睇晒佢地嘅製作過程,如果有人陪我去又向我求婚嘅話,我一定會答應,因為去到一定會飲到醉醉地,應該會易話為啲。」

一向對酒有研究的Gillian Ng伍倩彤,笑言與朋友聚會的時候都愛飲酒:「女孩子聚會飲下酒會開心啲,不過怕醉唔敢飲太多。依家有低度數啤酒就可以飲得盡興啲,唔洗太擔心影響第二日工作。」

男團ROVER都話不時聚埋飲酒傾音樂,仲話飲完作歌特別好Feel:「我聽啲前輩講錄音前飲一啖啤酒,會收乾喉嚨啲口水聲,雖然我地未試過,但有時夾歌、作歌,飲少少之後有靈感,可能會放空個情緒,更代入音樂嘅世界。當然依家我地啲Fans仲細,如果佢地大個啲,約佢地飲幾杯Jam吓歌,做啲另類嘅Fans Meeting。」

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。