溫碧霞一家三口峇里美食之旅


學校暑假就快結束,好媽媽溫碧霞(Irene)趁學校假期結束前,最後一擊陪伴囝囝及老公飛到峇里度假,因為接咗好多工作及要錄音,公司唔畀放太耐,今趟只玩了大概一星期,Irene笑言:「一星期眨下眼好快過去,開心時間過得特別快,不過好過冇喇。」

在峇里一星期,一家三口不停歎美食又不停四處去玩,問她肥咗幾多磅返港?她得戚哈哈說:「冇喎,唔單止冇肥,反而仲瘦咗,因為每日運動好大,我地日日游水、踩單車、打乒乓波又做瑜珈,健康咗又瘦咗,峇里d嘢食真係好好味,我地唔係玩就係食,好彩運動量大咋。(瘦咗幾多磅?)冇刻意磅呀,最開心係肌肉結實咗。」

既然咁鍾意峇里美食,有冇諗過在當地開辦餐館?Irene坦言曾經有當地開餐廳的朋友也建議過,對方做得好成功,但她考慮了一陣就打消了念頭:「我驚冇時間打理,暫時仲未係時機,不過可能過幾年我會考慮,我都好有興趣在峇里開一間望海又有格調又浪漫,可以畀大家好舒服咁歎美食既餐廳。」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。