黎曉陽錄新歌《I will be alright》做生日禮物

黎曉陽(Michael)日前為新歌《I will be alright》錄音,在錄音期間令Michael感受到十分窩心的開心事,因為同事們為他送上一個驚喜生日蛋糕,今日是他的25歲牛一,其實還未到正日生日他收到6個生日蛋糕,他要提醒自己又大一歲了!
今日(3月16日) 是Michael的25歲生日,日前他為新歌錄音,完成工作後同事們神秘地送上生日蛋糕,提早預祝生日,令工作中的Michael十分驚喜。Michael表示,《I will be alright》這首歌是他送給自己生日的一份禮份, 但意想不到同事這樣貼心,靜靜雞送上生日蛋糕,他的生日願望是開開心心,日日好天氣!過去生日他少特別慶祝,他說:「其實我好怕過生日,有一年生日有朋友為我搞咗個神秘生日會,不過我因為心情唔好,所以冇出現,我覺得生日一個人過都得,事後我先知朋友嘅心意,現在人長大咗,知道人哋對你係心意,今年25歲生日已經收到6個生日蛋糕,其實生日同朋友一齊分享係開心事。」
Michael的新歌《I will be alright》是新鮮出爐的,因為歌詞是錄音當天才得到,連編曲也是即場做,所以是即興錄音,他笑說:「呢首歌係我送畀自己嘅生日禮物,因為有時唔好太看重自己,睇自己渺少啲,多啲關心身邊人,咁自然會開心,正日生日會去電台訪問,唔一定要去玩嘅!」Michael又表示,作這首歌的意念是有時某些場合會見到啲朋友問我:『how are you?』我會唔識答,所以我想講我係冇問題,咁就作咗呢首歌《I will be alright》,因為我覺得只要相信自己就會OK!」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。