[Stars Girl] 人靚聲甜周婉婷Lemon

1b

今次Stars Girl 有樂壇新人,卓能娛樂旗下藝人周婉婷Lemon。 讀書時已經愛上唱歌的Lemon,通過不同大大小小既比賽,令她歌藝不斷進步,希望做一位出色的歌手。

3a

感激經理人

上年在一個活動中認識Kenny,知道Kenny對行內的藝人好好,好開心能夠成為他旗下藝人,佢一直好支持我,帶我出席唔同場合,教我如何一步一步成為一位歌手藝人。Kenny 之後仲介紹卓能娛樂的 AKen給我認識。AKen爸爸在這行有豐富經驗,中港網絡都很強,給我很多工作機會。所以現在我有兩位經理人在演藝事業上幫我,我好感激他們。

剛完成KOne Studio Ken哥哥主辦既 《友情歲月》演唱會,最近都經常出席Ken哥哥攪的演唱會上演出。另外慈善歌王金光先生都經常邀請我出席慈善活動,帶歡樂比公公婆婆。


最新動向
好快會有我第一首歌推出,歌名叫《閉幕時的故事》好多謝以嵐作左首咁好既歌比我,多謝經理人幫我安排,今個月會去錄音,希望大家會喜歡我既第一首歌。

6另外最近成為酷狗繁星既歌手主播,所以最近經常去深圳辦工室做直播,我會在酷狗繁星跟大家見面,同大家分享我的音樂。
電影方面,最近男神BB 邀請我拍攝福音電影《忍不住的眼淚》,今次拍攝學到好多野,希望以後可以繼續同男神 BB合作。另外AKEN爸爸都安排我上國內拍電影,今年應該會拍2-3部電影。

 

2a點解今次專訪,會著婚紗既?
因為上年經理人帶我出席婚紗展,見到Amazes Wedding 啲婚紗好靚,好想親身穿上,今次專訪相片由Tommy 大師操刀,相信會帶比大家一個清新既感覺。

1c

最近網上出現左一啲對你唔友善既留言,你如何對待這些留言
作為一個藝人,唔可能每一個人都喜歡我,如果善意既,我會想想如何做得好啲。如果是一些惡意既批評,我會選擇唔理佢,始終把口生係人地到。

最後希望大家可以借著這次專訪了解我多一點,希望大家支持我,我會用好歌回答大家對我的支持鼓勵。

服裝提供: Amazes Wedding – 晚裝婚紗。攝影
香港新界葵涌大連排道35至41號金基工業大廈23樓B2室
攝:Tommy Tang
MUA: NNL

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。