打女陳鈺芸為拍戲 操Fit 身型

打得又睇得,身形Fit爆的武打女星陳鈺芸(JuJu),近期頻頻到外地工作,除了現身處新西蘭拍攝荷里活製作的《臥虎藏龍二》外,早前也為一間美國健身用品公司拍攝宣傳照,拍攝前為了令肌肉線條更明顯,除了用健身器材加操外,更戒了一個月澱粉質和拍攝前用了一星期脫水,在拍攝時盡顯肌肉線條。

攝影師和品牌老闆也大讚拍攝效果完美和JuJu的專業。健身用品老闆更表示有意投資拍攝以健美比賽為題材的電影,希望能再請JuJu合作和擔任女主角。JuJu笑言喜歡接受演繹不同角色的挑戰,也不介意為角色需要而改變身材。如果真的事成,大家將會見到一個一身古銅色皮膚,渾身肌肉比現在再加大兩個碼的JuJu。

被問及要經常控制飮食會否很辛苦?JuJu坦白地承認:「辛苦,同埋戒澱粉質個一個月心情同脾氣都會有D影響,所以我每次只會最多維持一個。我係一個好鐘意食麵包、蛋糕、炒飯同意粉既人,所以只會係拍攝和打拳賽前一個月先開始戒澱粉質嚟減磅或者令線條更加突出,而其他時候我都係會盡情享受我鐘意食既食物。其實只要Keep住健身同打拳,大吃大喝都唔會令身型差太遠。」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。