柳妍熙投資千萬籌辦藝人練習生訓練學校


歌手柳妍熙(Scarlett)接受香港開電視主播馬梓軒訪問,Scarlett表示投資過千萬籌辦的藝人練習生訓練學校,原定去年9月開課,但受疫情影響,開校進度一再延期,令她大失預算:「學校拖咗咁耐都未開到,但租金就一直交,所以都好大壓力!但樂觀啲睇,正因為疫情,令我有充份時間準備得更好,我當正學校係我BB一樣,期待佢出世!」

身為前國家短跑運動員的Scarlett,坦言辦學過程縱然波折重重,但就如比賽一樣不會輕言放棄,她表示:「可能我有運動員精神,就算疫情下我都冇諗過放棄,堅持到底!為咗籌備學校,我每日瞓得3、4個鐘!雖然辛苦,但覺得好充實,好開心!」

Scarlett為了學校工作忙個不停,談及能否兼顧音樂工作,她指:「其實有時都好對唔住啲Fans,特別係呢2年,成日都話想出歌,希望今年底或者出年,可以有多啲新作送俾大家!」

香港開電視《娛樂頭條 E-News Headline》
播出日期:2020年5月24日
播出時間:晚上12時30分
播映頻道:香港開電視77台

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。