男神BB為CCTV4 去到澳門推介 葡國特色盆菜及紅酒

0
1263

中國盆菜大家就食得多.葡國特色盆菜我相信大家都未聽過,今次 CCTV4 搵到香港網絡紅人男神BB去到澳門推介葡國特色盆菜。究竟呢個盆菜有啲乜嘢咁特別?裏面究竟有乜嘢材料?等男神BB話俾大家聽。

男神BB覺得呢個盆菜好特別,最特別嘅地方就係葡國腸和馬介休做主題,所以配搭海鮮味道比較入味。

呢間鋪頭(寶福軒)因應澳門華洋雜處,中葡飲食文化文化共融,改良部分食材配搭,推出一個別具澳門特色的盤菜。淨係睇個賣相已經有100分.味道方面 真係冇得頂。
入面嘅材料有;青口、葡國肉腸、馬介休、鮑魚、海參、冬菇、山水豆卜、鯪魚丸、鹿蹄筋、上腩肉、瑤柱脯、豆醬支竹、大土魷、海中蝦、燒鵝、炸子雞、蘿蔔、鵝掌等等。
聽講佢哋嘅盆菜係澳門No1 過年時候每日賣到1000盤 .而家任何時候都可以買到.
香港、澳門預訂葡國特色盆菜可以提早兩天預訂
預訂電話熱線 00583-28938138
地址:澳門司打口7-9H號海都大廈D、E、F鋪 (即新新酒店對面)

另外男神BB另一推介 葡萄牙Adegamae酒莊的美酒,嘗試過幾種美酒,飲一啖特別清香,品嚐第二啖香濃撲鼻,世間美酒終於在澳門出現,聽聞只有澳門地區先可以買到。今次連CCTV4 中央廣播電台都特別推介,對於喜歡飲紅酒嘅朋友無論如何一定要嘗試。

查詢熱線:
853-66391576 / 63722388 solo
男神BB今次嘅行程認識到一位澳門藝人蘇俏慧Aka.在交談中發現對方原來是一位歌手和網絡紅人。對方知道男神BB喜歡bearbrick 仲主動帶男神BB潮聖參觀澳門潮人特區和澳門最有特色藝術休閑區,最後Aka親手送上CD作品給男神BB。

NO COMMENTS