撐天台花園暨酒吧開幕 甄詠珊憧憬舉行戶外婚禮

0
2027

藝人甄詠珊、林泳淘、袁鎮業、洪杰、梁雨恩、柯嘉琪、模特兒布睎尤(Raico)、「歐姓三姊妹」歐詠怡、歐詠珊、歐詠寶、江沁兒、馮凱琪、馬溱禧、巴喇莎、黎蘊芝及奇妙電視主播霍嘉恩等日前出席位於觀塘區的「Nexus Bar & Restaurant.Centre de Vin By Nexus」開幕儀式,現場共有數百名嘉賓撐場,場面超級熱鬧!集Sky Garden、意法高級餐廳及酒吧於一身的「Nexus Bar & Restaurant.Centre de Vin By Nexus」總面積達26,000呎,堪稱全九龍區最大的消遣場地。

甄詠珊(Carisa)親臨超大天台花園即勾起「結婚衝動」,她笑說:「我知道呢度可以搞婚禮,我將來都想喺戶外地方舉行,但暫時我未有着落,所以只可以介紹朋友先,不過我可以舉行MV同寫真發布會,另外我知道呢度可以睇波,個projecter超大,我每屆都會睇決賽,同一大班人一齊睇更加熱鬧,今年都會嚟睇波,希望阿根廷會入到決賽啦!」
Carisa又透露早前飛到歐洲拍攝寫真集,近日開始揀相,當中有不少性感靚相,但性感尺度則先賣關子,講到拍攝難忘事,她透露在歐洲買了棉花糖作道具,但被幾名小朋友分別搶走:「其實我可以拍攝完送畀佢哋,但佢哋好快就搣咗一舊走咗!我覺得心酸,佢哋冇錢買想食嘅嘢,我想幫吓助貧困兒童。」

現場原本安排在天台花園舉行開幕儀式,但因突然下雨,最終移師在室內酒吧舉行,擔任司儀的無綫藝人林泳淘(Wingto)執生搞氣氛,賓客紛紛熱情附和,氣氛高漲!身穿低胸裙的Wingto平時做慣電視節目主持,但直言做Live Show不時有蝦碌事情發生,幸最終都能順利完成,自言愛飲酒的她又直言酒量ok,平日會在家中飲Sake及梅酒!
此外,中葡混血兒Raico做活動DJ打碟娛賓,身材低胸裝大晒驕人身材,吸引大批龍友喪影,她大讚場地裝修漂亮又夠大,很開心有機會在這裡打碟。講到酒量,Raico笑言麻麻,但自認「枚后」通常不用飲酒:「為咗保護自己唔畀男士灌醉,我有苦練過十五、二十,大家見到我可以指教下。」

場地簡介:
甄詠珊、林泳淘與酒吧股東Ray及Barry合照

集Sky Garden、意法高級餐廳及酒吧於一身的「Nexus Bar & Restaurant.Centre de Vin By Nexus」位於觀塘巧明街鴻圖中心,總面積達26,000呎,堪稱全九龍區最大的消遣場地,無論是想尋找高級美食,跟朋友暢飲玩樂,抑或舉行各類型活動、婚禮、派對,一樣令顧客稱心滿意!

Nexus Bar & Restaurant最大賣點是13,000 呎超大Sky Garden天台花園,能容納逾700人,並有600吋巨型投影屏幕,適合各式派對活動,世界盃將於今年舉行,必定成為睇波勝地,透過巨型投影屏幕睇波更添刺激感!

意法高級餐廳部分,請來米芝蓮頂級大廚及甜品師坐鎮,各式扒類、意粉及甜品質素都屬頂級,不少食評人都大讚美食具法國味道,在香港難以找到其他餐廳能夠媲美!至於酒吧部分則是一眾上班族及年青人至愛的敍腳地,地方寬敞面積逾7000呎,有Beer Pong、Slap Cup、標機、桌球及卡拉OK,更有三間可容納50人的VIP房歡迎包場。此外,Nexus與Boba Bear Shisha水煙達成合作關係,採用高質水煙,實在是跟一眾知己好友放鬆心情的好去處。

地點:觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓及10樓天台

https://www.facebook.com/nexusbnr.hk/

NO COMMENTS