劉婷婷拍戲真打男演員好心痛

藝人劉婷婷Coka 近日於內地拍攝由蔡克健導演執導的網絡電影《月光光、心慌慌》。在戲中,婷婷擔正做女主角飾演嚴管有錢老公(由武打演員李威龍飾演),怕老公找小三的惡老婆,整天擺出一副高不可攀,目中無人的樣子。

其中一幕講佢在床上責罵老公仲兜巴星打老公,為拍好呢場戲,拍攝前專程搵動作指導人員蕭進指導兜巴星,拍攝時依然非常緊張,顧住打得漂亮,但就忘詞了,記得台詞又打得唔夠逼真,NG左4,5次,劇組好多工作人員都在場,有的工作人員就提如何借位,有的就提醒對白內容 。最後導演蔡克健為求視覺效果逼真要求真打,好在對手係武打演員出身,為不影響劇組的進度,所以婷婷的起心肝真打,最後只NG2次便過關,但看到對方嘅面紅左。婷婷表示寧願自己係被打嗰個。
蔡克健要婷婷真打男主角

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,