慳家趙哲妤租迷你倉唔搬大屋

新手媽媽藝人趙哲妤(Uny) 早前誕下一女小魚(Natalie) 後,曾於活動上透露BB擁有超過100套衫,仲全部都是冬天衫。日前就發現她一個人拉住大咇出現在鴨脷洲,一袋二袋,連埋啲嬰兒用品,十足似搬屋咁。

被問到係咪搬大d屋同bb過好d生活?她回答說:「唔係呀,現在香港百物騰貴,租金都好貴,最重要帶住囡囡搬屋唔係咁適合喎,大塵又麻煩,小朋友唔適應新環境仲衰。只係現在天氣回暖,唔夠位擺衫,所以最後租了個迷你倉黎安置換季衣物。」

但係之前香港發生過迷你倉大火,唔驚咩?Uny答道:「就係有考慮呢個因素,先千揀萬揀,揀間防火條例符合哂標準」

寶貝迷你倉

寶貝迷你倉(鴨脷洲大昌)位於鴨脷洲利南道,在大昌汽車維修中心3樓。設有免費車位,用戶可自駕直達大門,令整個搬運過程更方便快捷。

可以在迷你倉入口前卸下想要儲存的物品,還可以免費借用推車來搬物品。

地址:香港鴨脷洲 利南道111號 大昌汽車維修中心3樓

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。