何超儀型格登場 撐NARS全新又一城專門店開幕

tat_0457國際知名化妝品牌NARS繼續擴充業務,宣佈開闢NARS在香港的第8個據點,是全港第3間專門店。NARS全新專門店10月於九龍塘又一城正式開幕,新店貫徹NARS型格前衛的形象,今日(29日)邀請到跟品牌形象同樣型格前衛的何超儀Josie 為新店揭開序幕!
tat_0401

一身型格造型到場的Josie吸引了大批傳媒採訪及眾多途人圍觀,場面非常墟冚。Josie先與NARS品牌高層及新鴻基地產高層進行開幕儀式,於NARS又一城新店門前一同拉開巨型絲帶,為全新專門店揭開序幕。

tat_0489
開幕儀式後,Josie跟大會司儀Thor說近日忙於新歌錄音工作,為明年初推出的新專輯做好準備,而熱愛band sound的Josie今次新專輯亦會與本地樂隊一同創作,希望為樂迷繼續刷出新火花。
tat_0523
對於化妝,Josie坦言最注重唇妝:「我認為唇膏係一個must have item,因為就算趕時間出門口,只要有一支出色嘅唇膏就可以令人睇落去好sharp好醒神,加上今季化妝潮流興bold lip,無論你著咩衫或打扮,只要擦番個bold lip,就可以即時令整體造型level-up,對我嚟講唇膏亦係一個fashion accessory。我特別鍾意NARS嘅唇膏,我今日搽緊嘅就係NARS最新出嘅Velvet Lip Glide,啲色好靚又出色,滋潤得來又持久!」
tat_0416
Josie更直言很久以前已接觸NARS這品牌,皆因許多化妝師都是NARS用家,所以對其產品的質量不容置疑。除了唇膏之外,Josie亦愛用NARS的皇牌底妝產品Radiant Creamy Concealer 及Velvet Matte Skin Tint,前者除了遮瑕外,又可作光影提升輪廓;後者可打造純淨無瑕的完美底妝。

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。