余文樂「志明look」 拍運動飲品廣告

IMG_ (7)

余文樂日前穿上西裝,以電影《志明與春嬌》「志明look」拍攝零系水動樂®廣告,變身上班族的他笑說:「我已經第4年拍呢個飲品既廣告,過往3年都係著運動衫,今年終於著多啲衫!其實係因為今次轉咗light味道,所以我都要轉轉look。(志明look?)我專登唔戴眼鏡架啦!」又再冧莊做代言,酬勞是否加碼?他笑說:「平時我會加個飯盒當加酬勞,今日食咗飯嚟開工,連飯盒都冇攞,哎呀!」

IMG_ (1)

農曆新年假期結束,阿樂立即投入電影工作,他透露今年主力拍電影,但心裏有個大計希望能今年內完成,他說:「有一日我同彭于晏(Eddie)食飯,傾傾吓,覺得大家已經有13年冇一齊做嘢,好想搞個project一完成,我最想一齊拍電視劇,可惜未有適合題材。」Eddie現在操到好大隻,樂仔要練返6舊腹肌和人魚線力撼嗎?他哈哈笑說:「唏,大家sell唔同既嘢,佢依家大隻到好似Iron Man咁,要我操到咁勁,可能要等多1年喎!(不如你轉做導演,咁咪唔使比較身材囉!)做導演咁辛苦,我都係適合做演員!」

IMG_ (2)

Aquarius®水動樂®品牌一直陪伴港人參與每個「敢出汗」時刻,切合不同的補水需要。品牌將於今季推出無糖、無卡路里的水分及電解質補充飲品Aquarius Zero®零系水動樂®,為注重體重管理的人士提供多一種選擇,讓他們於日常活動、如緩步跑或帶寵物外出散步後,補充因流汗而失去的水分及電解質。具清新西柚味的Aquarius Zero®零系水動樂®, 為配合「感輕型」形象,特別邀請多年來合作無間的好動型男余文樂(Shawn Yue)參與新產品的推廣,當中包括電視、報紙雜誌、戶外、網上廣告及公關活動等。

IMG_ (4)

談到再度與水動樂®合作,樂仔表示十分高興:「零系水動樂®『感輕型』的形象與我很配合。日常生活中有很多流失水分及電解質的時刻,例如平日拍外景,少不免在烈日下拍攝;而每次流汗後,我最愛以零系水動樂®補充水分及電解質,由於產品無糖無卡路里,我不會因而吸收額外的卡路里,同時照顧到我解渴及keep fit的雙重需要!」樂仔在今次零系水動樂®廣告拍攝中一反以往籃球員形象,化身上班一族,著得官仔骨骨追巴士。即使來來回回狂奔幾十次,樂仔亦表現專業,表示不覺得辛苦。廣告中更用上特製噴水池以加強補水感覺,樂仔看到特製噴水池時更像大細路一樣扮魔法師遙控噴水池玩不停!

IMG_ (5)

IMG_ (6)

 

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。