方健儀為Asana 360 《 B 3 infinite 》健康產品擔任健康大使

日前 Asana 360 -《 B 3 infinite 》 頒獎禮暨集團動向發佈會請來嘉賓:方健儀 Akina、鐘雨璇 Ophelia、鄧健泓(Patrick) 及石詠莉(Sukie)以夫妻檔身份現身。方健儀 Akina 出名具智慧、主持工作做得出色,經常要用腦去記稿,又要保持轉數快去應付臨場活動,形象健康獲集團⻘睞邀請為健康產品擔任健康大使,台上進行簽約儀式。

Akina 表示: 「喺離開電視新聞後好大挑戰,呢幾年多咗唔同嘅工作機會,例如拍廣告、出書、 有時仲會親自操刀剪片。多咗嘢做,再加上隨著年紀轉變,集中力、記性都比以前無咁好。初時 我都係半信半疑諗住試吓 B3 呢個產品; 點知當我⻝完,發現無論記性、皮膚同睡眠質素都有改 善,所以我就應承擔任健康大使。另外,女士們都知當年齡漸漸大,容易心神不定,煩躁不安, 做完嘢返到屋企唔小心發咗脾氣都唔知,呢個時候受氣通常係另一半,好彩我另一半都明白我, 通常好快無事…所以我亦推介專為女士而設嘅健康補充品 VITALIZE PEPTIDE 2.0 激活肽 V- Women, 唔單止調養自己嘅身體,仲隨時調劑緊同另一半嘅感情,好嘢唔應該自私用,值得推 介俾大家改善健康!」

數城中恩愛夫妻,大家都會諗起鄧健泓(Patrick) 同石詠莉(Sukie) ,Patrick 聽到原來⻝咗健康 產品後可以改善伴侶嘅關係在台上分享: 「好多 project 都同 Sukie 一齊做,例如歌同微電影。 不過大家一齊做經常做到好攰,有衝突時難免會有脾氣…」Sukie 即表示: 「記得之前拍微電影, 有一幕因為我少少錯誤令到要 NG,而當時就因為壓力加上比佢一鬧所以喊足 6 分鐘…Patrick 仲要冇即時哄返我! 不過當時我都知大家都有壓力。我哋由拍拖到結婚差不多 7 年啦,睇返以前 嘅相發覺大家都成熟咗,因為咁我都有首歌《100 歲備忘錄》歌詞就係講到要好好記得同珍惜一段 關係裡面嘅每個細節,笑容及動人時刻。而我想我哋每一刻都係最愉快最健康。」

Patrick: 「我都覺得係成熟咗,不過我老婆都係 keep 住咁靚嘅! 疫情期間,少咗出外工作,Sukie 知我鍾意⻝住家飯多咗喺屋企自己煮。不過可能因為疫情,我哋都少咗出外工作,有時音樂人都 係比較被動,都有壓力,諗自己可以點改變呢個境況…經常諗到失眠,而第二日可能要拍攝面色 自然無咁好,所以都想試 d 款 VITALIZE PEPTIDE 2.0 激活肽 V-women 同埋 V-Men,希望幫 我哋改善問題! 調理好身體,遲 d 或可考慮生返個小朋友! 」
Sukie 更即場演譯新歌《Rainy Day》,帶出就算下雨天,晴天總會來臨。就好似疫情…最後都會 過去,開心就會接踵而來,只要積極面對!


集團公怖 A360 的主題曲面世,邀請到特約歌手鐘雨璇 Ophelia 演譯, 即場播放拍攝花絮, Ophelia 在台上獻唱主題曲名為《蛻變》並表示: 「首歌係想帶出要相信自己,無論眼前遇到任 何逆境,只要有自信心,有感恩嘅心,最後定能跨出困境,破繭蛻變! 」

最後,A360 一眾管理層與嘉賓: 方健儀、鐘雨璇、鄧健泓及石詠莉台上進行祝酒儀式及大合照, 活動圓滿結束。

 

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。