蘇慧恩穿婚紗為葉文龍拍新歌《一頁傳奇》MV 拍到中暑


藝人葉文龍日前為新歌《一頁傳奇》拍攝MV,由晴朗執導,蘇慧恩Ophelia 擔任女主角。當日一行13人赴抵東坪洲取景,氣溫高達32度,島上面無遮無掩,過程相當辛苦,為拍靚景,多位工作人員受傷。


葉文龍擔心地表示:「拍攝當日,烈日當空陽光燦爛,拍攝團隊背著攝影器材上山下海,十分辛苦,真的非常感謝他們,當中更有工作人員受傷,希望同事快啲好返。」


另外,蘇慧恩出現輕度中暑,暴曬太久而眼前一黑,蘇慧恩表示:「因為拍攝當日實在太曬太熱,我要著住婚紗行咗大半個東坪洲,熱到抖唔到氣咁滯,所以有少少休克嘅感覺,好彩之後坐低休息咗一陣飲番啲水就冇咩事喇。」


蘇慧恩被問及有沒有後悔接拍?她回應:「咁又唔會,因為葉師父平時教我打拳都好俾心機,佢有MV要拍,當然要幫忙啦。事實上今次亦都覺得平時學拳係有幫助嘅,以前我行山好快就喘氣唔舒服,今次拍足全程都幾乎唔覺攰,我都覺得自己進步咗。」


導演晴朗被問及覺得拍攝狀況:「十分滿意所有人工作表現,尤其是葉文龍同女主角蘇慧恩十分專業,兩位嘅演出感情到位,結尾亦都盡顯幸福美滿嘅一面,希望快點完成作品給大家欣賞。」連導演都咁滿意,相信「一頁傳奇」MV一定好值得期待。

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。