電影《戀上36D》 i-tunes online 首映

疫症嚴重, 而家連戲院都封埋, 由鄧永健丶謝珊珊丶李君妍丶梁寶琪、林秀怡丶陳祐天等藝人炮製的電影《戀上36D》,
雖然低成本, 無班底,又無睇頭, 但絕對係一套 100% 香港人 炮製嘅香港電影!

電影早在兩年前開始拍攝, 兩位導演鄧永健,陳祐天, 純粹出於一份熱誠, 用僅餘的 `18萬港幣’積蓄, 去完成他們的電影夢,
兩人更邀得資深藝人譚玉瑛及李楓傾力演出,加強了幾導演首次執導的信心

他們坦言現時獨立製作的電影作品苦無出路, 戲院和發行商只會吸納有巨星和高成本的作品 ,
但科技發達, 兩位導演希望讓電影走向世界 , 希望香港人珍惜創作自由, 更多年青人能夠拍攝自己喜歡的電影題材, 即使電影只是低成本創作, 仍然有機會衝出重圍, 更有機會去到國際舞台…

這正正就是他們建立 ` 拍板weFilmHK ` 拍攝電影的原因

希望日後平台可以聚集到一班喜歡拍電影的年青人, 令更多有香港特色的作品帶到觀眾面前, 就是兩位年青電影人的心願

想看這兩位導演怎樣用`18萬港幣’雖然成84分鐘的電影, 就當然要睇啦!
想安安全全, 在家仍能觀看100% 香港人 炮製嘅香港電影, 亦都要睇啦!
支持香港電影, 希望更多年輕人能夠完成自己的電影夢, 就更加要睇啦!

#36D
#自己人生自己拍
#和你一起 拍電影
#wefilm.hk
#拍板

iTunes 租借或購買:

https://itunes.apple.com/hk/movie/fall-in-love-with-36d/id1503687031?l=en

冇apple id嘅朋友, 都可以 去以下 地點 收看
https://content.breaker.io?type=movies&id=2f59cdbdb84f15f52fc0b1ec7a02c712dcd0104a7c162b6c911136be827da062

裝app(電腦/手機)~登記~付款~ 收看
^^ 溫馨提示平過喺itunes 睇

trailer:

Facebook page ‘拍板’ weFilm.HK
https://www.facebook.com/weFilm.hk/?modal=admin_todo_tour

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。