【UTO娛樂】陳卓瑩慈善獻唱吸小粉絲

一週股市龍門陣,星級股評家,左起:鄧乙己老師(玄學家),驍騰原,温冠麟,楊德華,聶振邦,朱紀菲,林家亨,岑智勇,陳顯歴,黎家聰 & 鄭希鈉。

點擊參加HKRD

【UTO娛樂】陳卓瑩慈善獻唱吸小粉絲

歌手陳卓瑩(Cherry)日前獲邀出席摩星嶺獅子會慈善盆菜活動並擔任歌唱表演嘉賓,獻唱了個人單曲《乞討》等歌曲,大獲好評,現場掌聲雷動。

而最令Cherry感到驚喜的是,表演後除了主辦單位的滿意和現場觀眾的掌聲外,想不到首批擠擁上前的粉絲,竟然是一班小朋友。Cherry表示:「年青人、成年人,什至上左年紀既粉絲都有,而呢次首次吸納到小朋友真係好開心!佢地每人拎住一張紙仔一支筆,排住隊逐個上前要求簽名合照,又乖又有禮貌,真係好可愛!」而一向很喜歡小朋友的Cherry亦十分識做,紙上除了個人簽名外,還分別為各人寫上了上款祝福字句,更顯心思。而她更一再延遲自己的吃飯時間,繼續和小朋友們聊天、玩耍、還一起拍了些古靈精怪的照片,哄得眾人心花怒放,晚宴活動大成功。

其實Cherry最甜入心係除左做善事之外,就係小朋友粉絲大叫Cherry姐姐,你好靚吖,能有粉絲讚自己靚固然開心,叫得出自己個名Cherry,真係十分感動。

 

EOL
去片:Samantha余美虹帶你做吃貨EOL(Eat Opinion Leader)
影片:點播網易朱紀菲訪問李秀恒片段。
點擊:”菲一般講股”。
音樂:點播試聽”乞討”。
#乞討 #陳卓瑩 #摩星嶺獅子會 #慈善盆菜 #UTO娛樂