董敏莉幫愛女扮靚

董敏莉(Monie)早前開刀誕下愛女子子,並於早前出院接囡囡回家,Monie坦言成功餵人奶感動到想喊,初嚐做人亞媽感覺:「因為我地都想試餵人奶,但頭幾日都唔係好成功,但昨日開始有,個一刻直頭想喊出黎!(感受到做媽咪未?)依家開始有點習慣,因為以前我好怕屎尿之類的物體,但幫個囡換片真係唔同,好有成功感之餘,呢啲係母愛的力量啊!」

董敏莉就話冇請工人、冇請陪月,暫當全職媽咪湊女:「呢幾日醫院都好好,教識晒我點幫子子沖涼、換片,我地呢啲新手媽咪真係驚,最難真係掃風,要好好研究一吓。而呢幾日好多朋友都黎探子子,長輩們都好錫佢,一出世已經收好多衫同利士。」

董敏莉產後出現腳腫情況,亦因要照顧囡囡停工:「我依家當佢係公仔,之前買左好多衫比佢著,我喺屋企冇野做可以幫佢扮靚。今年過聖誕節就好開心,多咗子子陪我過。工作方面暫時都未有復工時間表,我都同電台同事講要新年後先復工,因為真係唔捨得離開個囡。」

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,