《唯獨祢是王II》綵排李亞男佗B探祖藍

李亞男(LEANNE)雖然佗B逾八個多月,但依然活躍,除了於生日正日與老公、家人及好友為即將誕生的女兒舉行 “Baby Shower” 外,早前更捧著巨肚,低調前往探班,為密鑼緊鼓綵排原創聖經音樂劇《唯獨祢是王II》的老公王祖藍打氣。
正式綵排前,導演方家煌帶領一眾演員為該劇祈禱,向來是虔誠基督徒的Leanne亦有參與其中;由於站立禱告時間頗長,李亞男期間不時郁動雙腳,看似有點辛苦;不過Leanne不以為然,更投入地與所有人合唱詩歌。而祖藍正式綵排時,Leanne則化身「得力助手」,細心欣賞老公演出的同時,更不時幫老公拍攝花絮照,兼全程看管住老公的電話、銀包及劇本,十分「廿四孝」。
Leanne事後笑言「是次探班」其實是「正式捧場」:「因為祖藍12月尾正式演出嘅時候,差唔多撞正我生B,我可能去唔到捧場。但呢個幾兩個月,老公差不多日日都要排劇,好多時候排到差不多凌晨時間先返到屋企…見佢咁辛苦,我真係好想支持,同埋見證佢苦練嘅成果。(有冇慰勞辛苦嘅老公呀?)煲多啲潤喉嘅湯畀佢咯,佢要養聲,我依家同佢溝通好多時都係睇口型。」
Leanne又謂現時行動尚算方便,只是不能站立太久:「因為個肚依家真係開始大喇,企得太耐條腰係會酸嘅,但我覺得ok呀,我都依然會周圍去郁動吓,完全唔郁動其實仲辛苦。」

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,