貳號碼頭EP簽唱派對 齊唱《今天點解要落雨》為Ed慶生

新晉音樂組合wharf Two貳號碼頭日前舉行首張EP簽唱小派對,跟現場粉絲玩遊戲及即場演唱EP 歌曲,更有外藉人士到場支持,Ed表示「佢一直都有支持我地網上既消息,可能平時我地都多唱英文歌cover,雖然佢聽唔明廣東話,但佢好喜歡我地嘅歌曲。」

是次更首次三位成員一同合唱《今天點解要落雨》!原因是開場前發生了小插曲「剛剛在綵排時候,我們的夏威夷小結他斷咗線,幸好我們有預備mmo,就變成超級獨一無二的三人合唱版!」Rachel笑說,另外兩位成員第一次在表演中要唱歌都表示緊張。正值當日跟成員Ed的生日非常接近,Rachel跟seito及一眾歌迷為她送上蛋糕及祝福。

對於首次舉辦這類型的簽唱派對三人紛紛表示深有感慨,Ed表示「由公司開始話想做個咁嘅活動,由膽心無人來到超額完成,真係好鼓勵!」Seito「原本有個報名只話兩個人,到最後全家嚟哂,好驚喜!」三人亦期望可以再有下次舉辦簽唱活動的機會,會努力籌備歌曲!

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。