《旺角老炮闖東北》慈善首映 安采妮想同甜筒輝、如花合作拍電影

日前藝人安采妮(Charlie)出席由媒仁創意文化、國際義工協會、Mini Club Hong Kong Limited及卓兒協會合辦的《旺角老炮闖東北》香港慈善首影,同場出席嘉賓包括:媒仁主腦陳達仁、主持娜美、兩位男主角鄭文輝(甜筒輝)、李健仁(如花) 等。

問到采妮有否想過會跟兩位前輩合作,采妮興奮答道:「其實現家入左呢個圈,基本上任何人都有機會合作,我而家係呢家公司得到投資者既信任,仁哥既理念亦都得到實踐,而兩位主角對仁哥亦都十分喜歡,只要有誠意,跟兩位合作應該指日可待。」
媒仁主腦陳達仁表示:「由細到大,佢地係星爺既攪笑戲中已陪伴我成長,所有情景記憶猶新,所以對這電影非常期待。第一次接觸他們,真係非常緊張,比任何藝人仲要緊張,我依家真係有啲嬲自己,後悔無乜點傾計。」

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。