程美段做美女廚房學徒 整素肉丸推健康素食

日前藝人程美段(Kiwi)以美女廚房美女學徒身份聯同十多位美女廚房美女學徒一同現身,出席2018美女廚房記者招待會,同場主持張振朗及蕭正楠亦有到場。
主持人問到Kiwi對自己所煮的餸菜心得分享時,Kiwi表示:「我今次煮既菜式係生酮素肉丸,我今次會煮呢個菜式既原因係因為自己本身鍾意小動物,同時間亦搵到一種素肉有肉既質感,希望食肉既人士食到,會鍾意食呢個素肉多過食真肉。」
問到Kiwi點解參加美女廚房做美女學徒,Kiwi微笑答道: 「今次好開心, 因為入面全部都係靚女,而佢地比我參加等於認同我都係靚女,所以我覺得係非常之樂意,而且亦有機會比我大展身手將自己既烹飪理念分享比大家,所以我都覺得好開心。另外係錄影既過程都學到好多野,例如點樣走位,點樣去交流同表現出黎,呢啲野係平時既工作入面未必會學得到,所以今次能夠參加美女廚房係覺得非常之開心,亦都希望將來會有更多呢啲機會。」
Kiwi身材非常突出,令一眾龍友嘩然
主持張振朗,蕭正楠及一眾美女學徒

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。