學界籃球邀請賽 鄧穎芝同陳偉琪鬥得難分難解

前日(19日),修頓球場舉行《Panasonic學界籃球邀請賽2018》 多位藝人落場比賽包括:鄧穎芝、方詠琳、陳蕊蕊、張景淳、黃建東、陳偉琪、張秀文、陳婉衡、龐景峰。雖然由職業球手連同藝人組隊,不過重點得分來自兩位女藝人,連續兩屆MVP的鄧穎芝同陳偉琪鬥得難分難解,大家互有領先。最後Vangie 得13分以1分之差輸比陳偉琪,無緣3屆拎MVP。
完場後粉絲們為鄧穎芝送上生日蛋糕同鮮花,為即將22日生日的Vangie慶祝生日。最後問到生日有咩願望,Vangie說:最近完成網劇 PTU 機動部隊,希望黎緊多拍劇,磨練演技,不過最緊要都係一家人健健康康 開開心心。

SONY DSC

鄧穎芝同陳偉琪鬥得難分難解

SONY DSC

郭秀雲到場為龐景峰打氣

SONY DSC

黃建東

SONY DSC

張景淳(左二)打得有板有眼

SONY DSC

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。