[Stars Girl]《電競暗戰》新晉女演員陳晨Elsie

從美國回來嘅陳晨Elsie,入行前是兼職model,上年參選2017港姐後獲輝皇娛樂公司賞識,亦簽約成為演員。Elsie自言參加香港小姐後令自己成長起來,而外向又喜歡接受新挑戰嘅Elsie,已經客串演出過幾部電影同網劇嘅佢,為咗琢磨演技,仲加入拉闊劇團進行訓練。

最近,Elsie參與了網大電影《電競暗戰》,飾演九尾妖狐姬,她笑說角色出場時會很妖艷。而最令Elsie感動嘅事喺同伴之間嘅互助精神,劇中有跳舞環節,而演出五個女孩當中只有一個識跳舞,很感激同伴幫手排舞和練舞。

現時Elsie會專注演員嘅工作,但不排除往後日子會踏上歌唱之路。由此可見Elsie對演戲事業嘅熱誠同埋期盼,相信衹要佢繼續堅持,終有一天會嶄露頭角。

攝:Tommy Tang
MUA:Peggy Wong

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。