林欣彤出席Vogue Eyewear活動示範即時變瘦

mag_ (3)
歌手林欣彤今日獲邀出席大型眼鏡連鎖店IMAGE OPTICAL (潮流天地) 於九龍灣德福廣場舉行的活動,宣佈將會全線引入意大利時尚眼鏡品牌 Vogue Eyewear。

mag_ (7)
除林欣彤外,一眾年輕歌手藝人如黃思迦、伍倩彤、曹敏寶、張子丰、歌莉雅、陳綺雯均到場支持 IMAGE OPTICAL,場面非常熱鬧。

歌而優則演的林欣彤自加入王祖藍工作室後機會不斷,上月更初嘗拍電視劇滋味,目前仍為明年推出的電視劇《老表3》日以繼夜進行拍攝,林欣彤慶幸劇中有多位資深演員如蔡少芬、蔣志光及老闆王祖藍等參與演出,讓她能從中偷師,並經常在家對鏡練習,希望處女作不會令大家失望。
mag_ (8)
品牌認為林欣彤形像非常切合其專為年輕女性而設的眼鏡,Mag當知道自己獲邀出席時都受寵若驚,並笑言:「我今日試完啲眼鏡之後,發現雖然我塊面圓圓,但其實都carry到好多不同類型嘅眼鏡啊!所以其他同我一樣嘅女仔唔使擔心,包包面都有好多選擇架!」
mag_ (6)
對於戴眼鏡的習慣,林欣彤則說:「其實太陽眼鏡除咗戶外活動嘅時候會戴之外,通常我未化妝或者綵排果陣都會戴,你知我隻眼幾大架啦哈哈!而平光鏡呢我自己就有好多副唔同款同唔同顏色嘅,雖然我本身無近視,但有時都想轉下感覺或者當fashion accessory襯下衫咁,好似近年流行韓風咁呀,Vogue eyewear今季嘅金屬框眼鏡就可以帶出呢個韓風style啦,仲可以扮下偽文青添!而呢幾年大熱嘅oversize太陽眼鏡呢就岩哂我呢啲包包面嘅女仔啦,你睇下!戴左之後塊面睇落去會即刻瘦哂架!」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。