張羽希Venus帶曲赤、新晉女歌手Szebi黃雅斯食日本菜

Venus_ (3)

為食貓張羽希Venus成為港飲港食雜誌主持,主力推介全港各區的美食,共二十集。今集帶大家來到元朗金川料理,邀請左曲赤、新晉女歌手Szebi黃雅斯為嘉賓,一同出席拍攝港飲港食頻道美食介紹,今次為佢兩個準備左日本料理。

Venus_ (2)b

食家Venus,佢話知道餐廳魚生特別新鮮,自設過濾魚缸,剌身全部即叫即劏,所以Venus就親身入廚房整左盤魚生比兩位嘉賓。

Venus_ (2)

曲赤 同 Szebi 見到成台都係日本料理非常開心。除左剌身外,曲赤話最鐘意係燒雞泡魚干,因為用左自家制醬汁。而Szebi就鐘意芝士焗生蠔啖啖肉。

Venus_ (1)b

早前venus 就同家人去左杜拜旅行,充電,回港後除繼續拍港飲港食帶大家食好野外,即將為新歌《怎樣》派台及宣傳活動。

Venus_ (4)

金川料理
地點:元朗裕榮徑11號好旺樓地下13-15號舖-金川料理

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。