眾星齊賀柯嘉琪進軍飲食界大展蟹腳

kiko_ (31)

每年踏入金秋 又係食大閘蟹既好日子 無蟹不歡碩士女藝人中國小姐柯嘉琪Kiko 也看中商機, 於九龍城獅子石道88號開設第一間 蟹正宗陽澄湖大閘蟹專門店,自己可以大擦大閘蟹之餘,亦代理此門生意開店榮升做老闆娘。日前《蟹正宗》正宗陽澄湖大閘蟹專門店開張,一眾藝人好朋友出席支持包括有;林雅詩Grace、林國斌、許嘉浩Karl、亢帥克、邱美薇Chelfrey、杜沚諾Kento、陳炫希、馬溱禧Heily、林慧妍Yen、彭美詩Mercedes等。

kiko_ (16)
老闆娘Kiko為生意親力親為,十分落力。她早前親身到內地傾代理及經銷。現在她的店蟹正宗亦成功成為蘇州市陽澄湖蟹業協會會長單位指定的唯一港澳代理商,而蟹源亦直接來自蘇州市陽澄湖蟹業協會副主席張德洪先生,為大家帶來黎自陽澄湖既有機美味。
kiko_ (19)
著名Rapper Chris Brown表弟: Chris Joshua October等也紛紛到場祝賀,十分熱鬧。藝人林雅詩更大讚蟹正宗專賣的正宗陽澄湖大閘蟹正正正!榮升蟹店老闆娘的Kiko自爆豪擲六位數搞大閘蟹生意,更特意飛到陽澄湖嚴選大閘蟹。她代理嘅陽澄湖大閘蟹要求在選出來的70只的基礎上,再執行70%嘅篩選標準來確保大閘蟹嘅品質,保證選出嚟嘅大閘蟹係精英中嘅精英。她更說道她店專賣陽澄湖大閘蟹,也不打算購入其他湖畔的大閘蟹。因為陽澄湖的地理位置,有得天獨厚的國家一級既水質,而且用有機嘅飼料餵飼,包括蝦,魚和粟米, 絕對不含任何激素。
kiko_ (13)
蟹正宗
地址;九龍城獅子石道88號

kiko_ (41)

kiko_ (42)

kiko_ (26)

kiko_ (14)

kiko_ (6)

kiko_ (11)

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。