女子跳唱組合FFx 開工有食神

IMG_ (11)

女子跳唱組合FFx成員Shirley楊澤怡,Ceci李詩詠,Christy周葆諭和Mizaki潘穎琳,上年參與國內網絡節目”酒遍天下”拍攝,跟資深主持人”四哥”食遍天下,最新一集講四哥帶隊,到新田一處好地方試食英國野生海鮮,野生龍蝦和生蠔,全部新鮮由英國運到,坐兩日飛機即到即煮即食,新鮮到彈牙,4女直豎拇指大讚”一之班”,Ceci最大膽,即場示範野生捕獲大龍蝦,4女笑稱,養慣蛇鼠蜘蛛的Ceci,當然吾怕拎住隻龍蝦啦,仲好friend甘,仲吾捨得放手,想拎番屋企養甘呀,我地就怕怕囉, 等食就夠了。

IMG_ (9)

Ceci說,呢隻龍蝦遠渡坐兩日飛機從英國黎香港,做刺身前可以同FFx合照,同我影單人相,都不枉此生,至少我地會舖同佢(龍蝦)合照相上網,佢仲好大機會見報哦,佢祖家既兄弟姐妹都應該以佢弟榮哦,丫門!

IMG_ (4)

4女試食後,大叫好味之餘, 亦希望FFx黎梗下半年繼續國內登台,香港工作吾好停,大家拍住上,賺多啲,餐餐食龍蝦,舞台演出努力像生蝦甘跳得歌精舞勁。

IMG_ (5)

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,