Janice Man國內拍劇密賺人仔 股神教路股票賺百萬

IMG_ (6)

Janice Man (文詠珊)去年加盟太陽娛樂文化後,工作量激增,除狂接廣告外,更被吳奇隆睇中,找她演出投資近1.5億人民幣的大型武俠劇「蜀山戰紀之劍俠傳奇」,與在國內人氣急升的陳偉霆做螢幕情侶。

IMG_ (1)

該劇昨晚(13日)在橫店舉行大型記者招待會,全劇演員包括JM、吳奇隆、陳偉霆、趙麗穎、賈曉晨(JJ)等均有出席,吸引過百傳媒到場採訪外,現場亦有近千名粉絲撐場,場面墟冚。

IMG_ (3)

JM及一眾演員以Catwalk形式出場,現場亦首次播出近4分鐘的片花。在片段中所有演員幾乎由頭打到尾,首次拍古裝武俠劇的JM為求效果,危險動作也親身上陣,搞到全身傷痕累累,晚晚要搽藥酒去瘀消腫。

IMG_ (5)

轉會後積極進軍內地的JM,連拍兩劇密賺人仔,去年開始投資入市的她,近日因股票急升而賺近百萬,JM說:「原本舊年想買樓,但真係忙到無時間睇樓,朋友建議我啲錢唔好放係度,免得貶值,就叫我試下投資股票。舊年開始朋友叫我買最穩陣嘅港交所,因為我成日唔係香港無時間日日睇住個市,呢類股最啱。當時係$125入市,呢兩日見到升到$300就即刻遙距沽貨,都賺咗差唔多七位數!」至於會否再乘勝追擊,她說:「而家個價位咁高,真係要睇定啲再算啦。」

IMG_ (2)

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。