校長帶領眾人即席寫創意揮春 陳慧嫻、Kary貴氣孖公仔賀年

image10

年近歲晚,由譚詠麟(校長)、李克勤和陳慧嫻率領一眾環球歌手,包括吳雨霏(Kary)、Mr.、關楚耀(Kelvin)、藍奕邦、Robynn & Kendy、AGA、麥家瑜(Keeva)和Alex Fung(馮翰銘)預先同大家拜早年,恭祝各位羊年行大運,事事順利!

image1

雖然校長正忙於演唱會期間,但仍然精力充沛,即席提議大家一齊發揮自己小宇宙寫揮春,考起各歌手的創意,校長説:「寫揮春既傳統又有心意,今年羊年有好多同音字用到,例如神采飛揚、喜氣洋洋,新年最緊要開心!」

image6

其中Kelvin寫「耀」武「羊」威時令眾人大笑,皆因他連自己個名「耀」字都寫錯,笑言:「好耐無試過罰抄自己個名,所以一時間諗唔起,哈哈!」

image7

而陳慧嫻和Kary一身紅衣上陣,貴氣好意頭,二人十分合襯,就像孖公仔一樣向大家拜年,慧嫻表示:「寫揮春最緊要隨心所欲加上有創意,所以我寫了英文,中西合壁最特別!」新婚Kary表示:「今年開始要派雙封利是啦,好開心,祝大家幸福健康,吐氣『羊』眉!」

image2

image3

 

 

 

 

 

 

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。