陳欣妍拍攝bossini 2020夏日系列 甜蜜分享Boyfriend Style配襯心得


索女組合Double S的陳欣妍 (Shirley) 因為拍攝ViuTV行山節目《美女郊遊遊》而人氣急升,最近工作接踵而來,更首次為服裝品牌bossini拍攝宣傳照,演繹新一季服裝系列,展現不同風格。拍攝當日正值炎夏,攝制團隊需走遍不同大街小巷及café取景,Shirley中途更因為太熱出動雪條及電風扇降溫!

Shirley透露自己當日試了十個不同造型,當中較喜愛文青打扮和帶點sporty的健康小性感look:「今日天氣又熱又焗,身上著緊嘅sports bra就好好,好有彈性又排汗,好適合夏天做運動著;而我自己好鍾意大地顏色嘅衫earth tone,好易襯,剛才著嘅一套係麻棉質地,望落去好文青,著上身又好涼爽!」當被問到會否著情侶裝,Shirley甜笑分享有時喜歡著男裝或作中性打扮:「近年流行boyfriend style,我有時都會去買男裝或者oversize嘅衫,可以carry到型格一面。」

提到拍攝日正值炎夏,還要走外景去到元朗café,Shirley則大讚該café 環境漂亮,外面的街道又似台灣,說:「我感覺好似去了一個小旅行,其實自己都有個夢想,一直都想開間café,呢間café 感覺好文青,係我理想中嘅café。」談及未來工作動向,Shirley表示正在為ViuTV拍攝烹飪節目,笑言再拍一輯《美女郊遊遊》都沒問題:「但千祈唔好掟我落海,因為我唔識游水,同埋唔好叫我玩笨豬跳,真係好驚,俾一百次機會我都做唔到!如果想我行晒全香港嘅山都可以,或者行十日十夜我都OK!」父親節臨近,Shirley稱會與家人食飯慶祝,覺得每日過得開心都是父親節。

bossini夏日新品現於港澳bossini分店*及網上商店www.bossini.com發售。

*將軍澳新都城中心、銅鑼灣駱克道、元朗廣場、尖沙咀中港城、深水埗V Walk及澳門殷皇子大馬路分店除外

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。