[新歌推介] 王漢勛Dave 推出新歌《蝶戀花》


面對疫情,香港歌手及星級舞蹈老師 Dave王漢勛依舊推出第二首個人作品,用音樂在疫情之中留一個時代印記。這段時間,音樂圈生存率低,再去做製作談何容易。但王漢勛堅持相信最好的會出現,歲月無聲,靜靜地係自己嘅世界裡面繼續努力生存。

Dave :「既然控制唔到環境同結果,我就盡做,賣力賣到crazy mode,即管繼續堅持同沉迷,再相信the best is yet to come。」

蝶戀花編曲及監製-Samuel Tam指:「Dave Wong漢勛絕對係對呢個音樂圈子不離不棄!仲要單飛,繼續唱歌,賣力嘅程度非一般人想像得到!佢好認真、好努力、好專業!呢首《蝶戀花》喺音樂製作上用咗唔少時間心機,而且唔係個個handle到呢種平淡中但見味道嘅歌曲,Dave今次做到喇!呢首歌聽落、思考吓,又帶有現今對香港若即若離嘅心情……喺紛擾不得終日嘅日子,嚟一客清泉,大家不妨細味呢首《蝶戀花》。」

新歌「蝶戀花」是一種亦古亦今嘅一份詞,聽似輕鬆又充滿內心戲嘅一首小品,意境尤其豐富,所以用了新嘅方式去演繹,是一首醉心的作品。

送給大家呢首新歌,既淡然又睿智的一份功課,希望大家鐘意。細味感受一下- 蝶戀花。

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。