朱晨麗新劇《大醬園》開播 感謝導演及工作人員敬業精神

TVB當紮花旦朱晨麗(朱朱)一劇接一劇,朱朱在剛播完的《多功能老婆》劇集中演技備受讚賞,今天(20日) 開播另一部民初新劇《大醬園》乘勢追擊,TVB唔單止撮合朱晨麗與何廣沛這對緋聞男女在劇中由冤家變成夫妻,還安排兩人一場瀑布出浴戲。

劇情講朱朱一向都在瀑布下的水潭沖涼,朱朱如常在水潭沖涼,點知沖沖下擰轉臉赫然發現冤家何廣沛正在游泳,令到朱朱更加討厭佢,因為劇中朱朱一直未曾拍過拖,但被呢個男仔睇曬自己全相,就要對朱朱負責任,朱朱無可奈何下嫁何廣沛。雖然婚後朱朱仍然好討厭老公,但相處久了漸漸被老公改變了自己的內心世界。

拍攝呢場出浴戲,朱朱十分感激導演及工作人員:「我哋身後瀑布好靚,但水流好急,如果唔小心跣親或差錯腳就會好危險,導演同所有工作人員好有專業精神,為咗一個最靚鏡頭,完全不顧自身安全,好危險咁擒上擒落攞最靚角度,大家知道我唔識游水又唔識水性,特登請咗一位救生員,公司好鍚我,好多謝公司,拍攝時候救生員一直拉著我,驚我跣一跣就會被水沖走,正式開拍時才鬆手,呢場戲拍出來環境好靚好靚,好感謝大家的敬業精神。」


朱朱也很感謝何廣沛:「成個畫面好溫馨,我哋拍攝時需要鬧交,唔鍾意佢,但一停機佢(何廣沛)即刻過嚟拖著我隻手,扶著我,好有男士風度,雖然拍嗰日係最凍,但感覺好溫暖,因為呢場戲係講沖涼,唔可以穿任何救生衣及救生用具,身上冇入何救生用品,工作人員同何廣沛都好細心,一停機就拖實我,驚我畀水沖走。」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。