[浩楠飲食] 以松露主打的餐廳 松露屋Truffle House

很多餐廳都有自己主打既食材,今日傅淖鈴Gaga就帶左浩楠去以松露主打既松露屋。裝修很吸引有很多大大只既熊Bear Bear。Gaga很貼心想比浩楠多試一點菜式,所以就點了 Special Mini Shark Fin Set ,有魚翅的松露盛宴。

浩楠對松露都有偏愛,所以今餐都期待,三樣餐前小食- 《鮑魚撻》 、《芝士薯角》、《松露辣肉腸 Pizza》 都很好食,芝士薯角很香口,Pizza 夠薄夠脆加上松露係面非常Match。

《北海道帆立貝配松露黃身醋》酸酸地夠醒胃。《韃靼吞拿魚配醬油啫喱》吞拿魚蓉很新鮮。松露魚翅湯其中一個影相位,一大排翅,不過我就覺得個湯味道不夠濃。

主菜有《甘鯛鱗立燒》及《八丁味噌煮和牛面頰肉》,魚鱗脆卜卜很有趣,和牛面頰肉煮得很有膠質很軟腍。

最期待就係《松露飯》,濃郁松露香味指定要食菜式。

松露酒

走前記得同大熊仔影番張相

 

餐前小食 – 鮑魚撻 芝士薯角 辣肉腸 Pizza

先附: 北海道帆立貝配松露黃身醋


小鉢:韃靼吞拿魚配醬油啫喱
椀: 迷你松露魚翅湯(右圖為大松露魚翅湯)

燒物: 甘鯛鱗立燒

煮物: 八丁味噌煮和牛面頰肉

飯: 松露飯

甘味松露威風蛋糕 / 蜜糖雪糕

地址:銅鑼灣登龍街18號V Point 2樓2號舖
電話號碼:81181168

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。