韓子亮TL 出席大學校園騷大受歡迎


韓子亮(TL)日前受中文大學之邀出席迎新晚會活動,表演兩首歌《Party with TL》 和《這一生輸嗎?》,大受學生歡迎!TL 甫出場時,學生們已立即湧到台前霸把握手 位,最後由於現場反應太熱烈,TL 要徇眾要求「安哥」才能離開!


本身只預備唱兩首歌的 TL,在台上跟學生們互動說:「好開心嚟做表演嘉賓,你知唔 知我成年都未唱過《Party with TL》嘅 Live,我真係好緊張。」 同學們聞言即起哄大 嗌「Encore」,而 TL 亦徇眾要求,在 Encore 環節更即席請十位同學上台伴舞一起做 「千手觀音」,結果有十數位同學立即興奮衝上台為 TL 做「臨時 Dancer」,他們更 找緊機會與 TL 大玩 Selfie。

而笑言不會「搲 Fans」的 TL 在台上呼籲學生們:「記得 follow 我 IG!」,亦即席宣 佈:「同埋 2 月九展 Music Zone 我第一個處男演唱會!」台下觀眾立即起哄,完騷後 亦真的多了數百個 IG Followers。

在唱《Party with TL》時,台下一眾同學都邊跟唱邊做招牌「千手觀音」舞,而唱 《這一生輸嗎?》時,同學更亮著手機燈一齊跟著唱,場面感人。見到同學反應, TL 事後感觸表示:「本來我呢排都收埋咗自己,唔知點喺呢行繼續落去,但經過今晚之 後,我嘅信心都返晒嚟,啲同學仔真係畀咗好大嘅動力我!」


浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。