恨進軍影壇 韓子亮:最想同兒時偶像古天樂合作

繼去年休養生息後,韓子亮(TL)於2019年全面復出工作,日前更孖著好友、Beatbox界猛人Heartgrey(蘇子麟)一連出席了兩個賀歲片首影禮,包括王祖藍執導的歌舞片《你咪理,我愛你!》及林敏聰執導的喜劇《如珠如寶》。TL看畢《如珠如寶》後,被劇中演員即席叫了出去rap了一段,身為歌手的他直言:「好開心呀,多謝佢哋畀機會我Rap。」

看完首映後,TL和Heartgrey亦少不了做新年指定動作,行花市!二人去到維園時,即引起哄動,有十多家檔鋪均要求合照,更有店家在月光下送上「搞笑黑超」給二人。

入行以來都是專注唱歌的TL原來亦恨踩過界進軍影壇,他說:「因為可以接觸到一啲同自己好唔同嘅角色。」問到想演甚麼類型的電影時,他笑言必定是喜劇:「我最想就係同古天樂合作呀!好欣賞佢嘅勤力!(但佢依家轉戰歌壇?)咁佢不嬲都係歌手,合唱都好呀!」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。