吳卓羲:超期待與心悠智叔鬥戲

吳卓羲(Ron) 日前接受SmarkB TV訪問,他表示即將開拍冼寶明(寶明哥)電影關永忠導演的《再見,女人街》及電視劇《飛虎2》,稍後還要在國內拍劇,忙過不停。Ron透露:「《飛虎2》照樣原班人馬演出,三哥(苗僑偉)、黃宗澤,可能會加插一啲反派嘅角色,例如好耐冇露面嘅演員,同時間亦為女角搵新面孔,要睇睇樂小姐點安排,大約十月左右會開拍。」
電影方面,Ron即將為《再見,女人街》開工,戲中Ron與小朋友有不少對手戲,Ron似乎充滿期待,他說:「其實我未同小朋友合作過,之前拍電視劇《男人之苦》,只係同手抱BB仔『合作』,手抱BB就任你舞,真係七、八歲嘅小朋友,接觸比較少,呢次係一個新嘅嚐試,依家嘅小朋友唔同以前,醒目好多,見識多好多,可能要用大人嘅心態同佢哋溝通,佢哋可能仲成熟過我,今次亦好期待同心悠、智叔合作,好開心。」

該戲導演關永忠表示,與Ron相識近二十年,大家在TVB一直都好想合作,但沒有機會。電影出品人寶明哥表示,好開心搵到卓羲、心悠及智叔(廖啟智)三個好戲之人,本身已很欣賞Ron電視劇演出,今次這個臥底角色,好適合Ron去演,希望會擦出火花。

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,