雷晴雯、林敬剛登台比熱情觀眾嚇親

藝人雷晴雯(Winnie) 與林敬剛(King Kong) 日前為晚宴登台演出,卻沒想到現場觀眾的熱情程度令見慣世面且份屬資深老藝人的兩人也坦言嚇一大跳。

King Kong 笑言觀眾的「厚愛」令他嘅尷尬又好笑:「啲觀眾真係勁熱情,除咗喺我同 Winnie 唱歌不斷衝上台要 Selfish ,竟然仲有男觀眾衝上台不斷狂嘴我,錫完左面錫右面錫足六七啖,當下都真係呆一呆唔識俾反應!」

Winnie 更險些被熱情的觀眾拉到跌落台,笑言觀眾的熱情程度連工作人員都欲救無從:「感激《天龍八部》於內地爆紅,連帶觀眾見到我都份外覺得有親切感,所以特別熱情,邊喺台上唱歌邊被幾十人圍住不斷握手同影相,工作人員阻都阻唔住,握手握到我連戒指都跌埋都係第一次!」Winnie 笑言整晚高潮可說是男觀眾攬著 King Kong 狂吻的時候,兩人同時笑到齊齊甩嘴差點唱不下去。

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。