男神BB、曲赤、Szebi 推介油麻地村爺爺 保證食過讚不絕口

0
1164

早前男神BB睇到藝人黃秋生大哥介紹過,他一次過叫咗兩種招牌菜村爺爺花膠魚翅海螺雞湯、龍蝦海鮮泡飯,食完之後立即分享左比好多人。歌手曲赤唔相信,男神BB就約咗曲赤Szebi 一齊品嘗。
曲赤見到人山人海,佢就話肯定好食先會見到有咁嘅現象,急不及待立即order左兩份一個人食。
首先嚟咗龍蝦海鮮泡飯,一見到隻龍蝦就當堂嚇親一跳,賣相俾足分,帶子好大隻,仲有青口、花甲、魷魚、還有其他配料,真係冇諗過咁大份,價錢只售98。喺出邊根本冇可能食到,直到曲赤飲第一啖湯,佢話佢由細到大都未試過飲過海鮮湯咁鮮味,直到男神BB叫停佢,叫佢唔好食晒,因為仲有另一個招牌菜。
曲赤和Szebi 一見到招牌菜花膠魚翅海螺雞湯真係嚇親佢,冇諗過有咁多花膠,海螺好大片仲有魚翅,半隻雞肉感好滑。當時真係冇辦法相信只係$68有咁好嘅材料。Szebi 搶先飲湯 佢話啲湯好飲過佢媽媽煲嗰啲,好重雞味、曲赤急不及待食晒啲花膠和一手撕開隻雞脾。佢哋話男神BB真係冇介紹錯,真係唔係買廣告值得分享,估唔到真係真材實料。

男神BB最後同大家評分
五星推介
地址:油麻地地鐵站A一出口翠華旁邊
(村爺爺花膠海螺魚翅雞湯)(龍蝦海鮮泡飯)
味道:100分
溫度: 98分
外觀: 90分
服務:100分
環境: 68分
價錢: 90分

坐位約 30個

NO COMMENTS