接受挑戰 【#單手掌上壓挑戰】籌款活動

昨日浩楠同音樂堂慈善基金會創會主席及願景基金會 – 十面埋「服」2018社會創新服務大賽籌委會主席高松傑Jacky 相約食飯交流,岩岩傾開計,原來佢除咗策動各種基層音樂義教及組織不同的義工活動外,仲好鍾意挑戰不同的創新慈善項目,好似之前為漸凍症患者及研究籌款既冰桶挑戰冰桶挑戰(Ice Bucket Challenge),以至近日大熱,由香港警察聯同SAA保護遺棄動物協會合作舉辦【#單手掌上壓挑戰】籌款活動,他笑言,有幸被Tag參與,昨天帶同《深愛童行義工隊》 到禮頓山社區中心禮堂 為龔靜儀國際讀者會主辦的《星光熠熠會知音》 向超過200名 老友記演奏色士風前偷偷找數,還隨即捐款了。

他更Tag 了多位政商及慈善活動好友,希望他們一起參與,做完幫手tag 其他人宣傳一下呢項咁有意義的活動,他表示要出盡九牛二虎之力才能勉強撑過三次,浩楠建議Jacky 真係要多做運動呢。

挑戰直擊 :


【#單手掌上壓挑戰】玩法好簡單:

– 做三下單手掌上壓 (其實唔難)
– 拍片upload到社交平台 (啱晒selfie控)
– Tag三個friend子一齊玩 (tag多幾個都的得,出賣朋友系列)
– 順手加埋呢個 hashtag #HKPOneArmPushUp

出錢又得,出力又得,做到做唔到都可以捐不少於$128港元畀SAA (戶口:滙豐銀行041-5-040765或南洋商業銀行043-47511839755),或者網上信用卡捐款又得(http://donation.saa.org.hk),得咗!鍾意運動同埋做善事,又或者愛錫小動物嘅你,又點可以錯過呀!

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,