馬嘉均宣傳新歌《仍未忘記》感恩父母支持

1歌手馬嘉均日前接受有線音樂節目「樂壇第一手」訪問,宣傳新歌《仍未忘記》。馬仔更首次自彈自唱,為保水準演出,事前特訓兩日,怎料弄巧反拙搞到聲沙,幸而順利演出。

2
馬仔坦言新歌勾起很多昔日回憶,談及父母更流下男兒淚:「講父母個度真係眼濕濕啊!你知做Band仔都搵唔到大錢,試過開自己嘅演唱會,又試過幾個月冇收入,亞媽擔心又唔敢問,佢成日借頭借路問我近況,做仔做到咁真係好內疚。好在依家簽左公司,佢地先至放心D咋!」。

為宣傳新歌,馬仔除了音樂創作提供意見之外,更化身導演拍攝網片及MV:「我真係好鍾意做創作架,MV仲試下航拍,不過依家先知可能係犯法,真係要小心D先得!而網片我都搵左好多舊朋友訪問,講番D難忘往事,就連暗戀對像都肯出鏡,不過依家嫁左人唔敢諗喇!」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。