譚芷昀Celine拖妹妹賀父牛一 譚順生感動到喊

IMG_ (1)

8歲小巨肺譚芷昀 (Celine) 現正放着悠閒暑假,日前其父譚順生 (Steve)生日,Celine和兩歲妹妹Dion及媽咪就整盅做怪,為Steve舉行了一個「我是歌手」神秘生日P,邀請近百親友及同事到賀,令Steve非常驚喜。

Photograph by Waddle

IMG_ (3)

其實Steve本身是歌唱老師,Celine的巨肺歌藝由他一手教導,父女檔月前一同簽約GME中國後,適逢今次是加盟新公司後的首個生日,譚太便call齊Steve的學生和親友,瞞住老公在一間酒樓開P,Steve被同事呃去酒樓後才如夢初醒,一家大細衝出來為他慶祝牛一,夠晒surpise。

IMG_ (5)

當晚Steve一班學生除了舉行歌唱比賽外,Celine亦分別以廣東話、普通話及英語唱生日歌,又拖妹妹一齊和老竇切cake,三父女同台唱歌sweet到漏,Celine更加開心到跳起;最搞笑的是兩歲Dion都有家姐風範,在台上做咪霸搖住pat pat獻唱BB話英文歌,讓親友們笑不攏嘴。

IMG_ (2)

其實今次參與神秘派對,Celine係好驚但又好開心,她說:「我要同其他人一齊唔好講,好驚爹哋知,但又唔想呃爸爸,我好想佢開心。」Steve則笑說:「今次係我最驚喜嘅生日,原來太太籌備咗好耐,同埋囡囡、學生、同事演技都好高,我完全識破唔到,心裏面喊出嚟,好多好耐冇見嘅親友都嚟晒,係件好開心嘅事,最難忘係囡囡演技又進一步。」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。