側田拍《WeTouch》MV 幫「宅男女神」Jumbo拍床照 (附圖輯)

IMG_ (11)

側田最近忙於籌備6月5、6日紅館舉行的《側田WeTouch Live2015世界巡迴演唱會》,日前更為演唱會主題曲《WeTouch》拍MV,請來「宅男女神」o靚模Jumbo(曾淑雅)做女主角,側田為Jumbo拍床照,搞到女方又笑又叫,依嘩鬼叫,搞到鄰居投訴,拍門叫他們玩得細聲啲!

IMG_ (8)

長髮靚女Jumbo早前被傳遺失電話後,疑似床照被公開,拍攝MV當日就有一場她被側田偷影床照的戲份,最初她有點避忌,但導演和側田與她講解後,NG幾次又看了幾次playback後,她稍稍放下戒心,與側田亦開始玩得投入。休息幾分鐘後再度埋位,她仍然下意識用被子遮遮掩掩,但被側田拉開被子硬影,Jumbo亦顯得受落,還越影越興奮,拍多幾個take之後,他們甚至大聲又叫又笑,就像一對甜蜜小情人。側田讚多得Jumbo夠放,感染他亦越演越投入,但實在太逼真而遭鄰居投訴,要求他們將尖叫聲音量收細!

IMG_ (1)

MV故事是講側田非常喜歡用手機拍攝女友Jumbo,兩人的關係就隔住手機的鏡頭和屏幕,仿如與手機談情,MV除了有靚女Jumbo,側田更打私人牌還請了另一位靚女客串,「她」就是好朋友的可愛貴婦狗「BuBu」,側田不但氹得小狗聽話,就連與他第一次見面的Jumbo都和他一拍即合,Jumbo又主動拿手機與側田玩Selfie,由街頭影到街尾,狀甚熟絡!

IMG_ (2)

側田說:「首歌叫《WeTouch》就係要大家多啲touch,少啲chat!但我喺MV裏幾乎全程用手機影住Jumbo,雖然依家好多人都係咁,但其實咁既關係非常唔正常。」未埋位時,Jumbo和側田落力氹小狗,希望牠配合拍攝,側田事後搞笑地訪問牠,笑說:「你對於今日男主角有乜意見?哦,佢話我可以再投入啲!」他感謝小狗為MV生色不少,請牠食餐勁作為報酬,至於如何報答Jumbo?側田說:「請佢嚟睇我紅館演唱會!」

IMG_ (4)

 

IMG_ (6)

IMG_ (10)

 

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。