FFx 周葆諭與曲赤和Szebi齊到國內杭州登台

IMG_ (8)

女子跳唱組合FFx成員Christy周葆諭跟組合Crayon的曲赤和Szebi齊到國內杭州登台, 因為同公司關係,大家都會keep住密密中港兩邊做, 努力搵銀。

IMG_ (3)

問到單飛上陣,有何感想,Christy坦然很有有挑戰,因為自己好少行單飛,好多時都有3位好組妹陪伴住,單飛要自己打點好多野,包括事前事後台前幕後好多事情,令自己成長不少,而自己一個人在台上就係一個好好學習控制現場氣氛既機會,其他成員知我單飛上陣,都有認真提點我,例如Shirley有提我如何搞現場氣氛,Ceci提我眼妝要點化才有神,Mizaki就幫我諗埋單人既step,因為少左三個人既steps嘛。

IMG_ (7)

話說Christy和Crayon一行三人登台外,都有四圍遊覽下,大吃大喝和濕平外,更有試做街頭擦鞋攤檔, 擦完15分鐘乾乾淨淨都只是5毛錢,3人都O哂咀,甘平? 最後三人合共打賞了20元人民幣比檔主,檔主最初拒收,但最終都收下,更再三躹躬,此事令Christy心想其實自己很幸運,讀緊書,又可以做跳唱藝人,又可出外登台,真係要好好珍惜和把握,每天也要努心存感激去完成每一個FFx演出機會。

 

 

IMG_ (1)

 

IMG_ (6)

IMG_ (4)

IMG_ (5)

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。