茜利妹惡搞梁洛施肖像搏同台演出


茜利妹惡搞梁洛施肖像搏同台演出

詹瑞文、茜利妹及李麗蕊主持的電台節目《喜劇之王》,播出以來大力推廣「人人隨時隨地講gag」,主持之一的茜利妹較早前就於台灣的《台北101》前大聲講gag,並拍了短片於節目內播出,遭「gag王」詹Sir on-air當眾狠評。

茜利妹謂:「為咗收復失地,我今次專登事前懶神秘,惡搞咗詹Sir同Isabella(梁洛施)即將舉行嘅舞台劇《快樂勿語》海報,用自己個『倒雞樣』代替Isabella肖像,影相時自己都焗咗好耐蟹(忍笑)先成功!」

果然正中詹Sir下懷,一睇就笑不停:「好好笑!一睇就爆笑!夠過癮!夠啜核!好嘢!」更說一定要給Isabella看,必定笑爆。茜利妹:「搏詹Sir俾個角色我做,最好做Isabella個智障家姐,入形入格。」詹Sir話有得諗。

另外,節目「意外」地吸納了聾人聽眾,其聽覺正常的朋友會用手語「翻譯」節目內容給聾人朋友「聽」,他們更專情遠道到數碼港給主持們送禮物,三位都異口同聲深表感激與感動。

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。