電影《真的你·假的我》 蘇慧恩教謝高晉打理酒店

蘇慧恩(Ophelia)及謝高晉於深圳酒店出席電影《真的你·假的我》新聞發佈會,主角兩人均表示十分興奮能參與該電影的發佈會,皆因發佈會上公佈了該電影將會在國內八千多間電影院缐上映。該電影於上年拍攝,將於2020年暑假檔期上映,電影劇情充滿溫情勵志。被問及電影內與男主角謝高晉有否戀愛關係,Ophelia 回應 :「電影內我飾演一個神憎鬼厭既酒店老闆娘,而高晉就係被我詐騙之後,成為咗酒店員工,我就用一個大姐姐嘅角色教佢點樣打理酒店,響日對夜對嘅情況之下,當然對佢有感覺,其實套戲有啲似《敗犬女王》姊弟戀既橋段,所以拍呢套戲之前,我都翻睇咗《敗犬女王》向楊謹華同阮經天偷吓師!」

兩位主角被問及能否接受姊弟戀,謝高晉表示:「其實我唔介意女朋友大過自己,最緊要性格夾得到,同埋有共同話題,反而女仔大個小小會成熟啲,冇咁公主病,更加識得照顧自己,因為我都好怕同一啲唔成熟既女仔一齊。」而Ophelia則表示:「年齡對我來講真係唔係一個問題,因為自己本身響屋企係大家姐,由細到大都好識得照顧人,所以我真係唔介意另一半細過自己,最緊要我對嗰個人有感覺,就算姊弟戀都冇所謂啦!」

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。