男神BB 在Bearbrick和Bape界變成焦點人物

0
2341

收到網民來信,指男神BB昨日在Bearbrick 界和BAPE 突然被網民洗版。其實早前本報都發現男神BB在Facebook Bearbrick幾個群俾人狂洗版,原因係男神BB當日喺Facebook群組裏面講話要用50萬去買Bearbrick,有網民指男神BB吹水、更有網民指他炫富,不過今日佢又變成全城話題。

問到男神BB今日知唔知道再一次比網民指他購買BAPE 限量版不公平. 和早前點解在網上炫富.
佢話:我知道都有朋友截圖俾我睇,我只能夠講係一個宣傳做法。一個焦點人物做嘅每一樣野都會備受關注,我好難迎合每一個人嘅諗法,只希望做一個宣傳幫到人幫到自己。另外其實係早前歌手曲赤帶我去抽公仔,幸運地抽到好多特別版。之後就上癮了,感恩開心地當日講咗一句說話、其實真係無心插柳,完全冇任何炫富,我講咗(等我用50萬去購買Bearbrick)就係咁樣比人哋圍插我。當然我慣性嘅作風從不理會,所以當日再佢哋Bearbrick界出咗名。

問到佢係唔係真係用咗50萬去購買Bearbrick.佢話到目前為止差唔多接近50萬.佢覺得係一個興趣和投資.本報發現佢屋企真係好震撼。

1000%眼見有30只 至於400%有130只 另外200% 有8只 100% 有127只。仲有30隻 1000%未開 35隻400%未開。記者問男神BB,在BEARBRICK界你係咪最勁,佢好謙虛同我地講,佢只係用咗兩個月嘅時間去購買自己想要嘅Bearbrick,有好多人用咗10幾年嘅時間佢哋比我更利害。除咗有自己嘅倉庫收藏,仲有些人自己做埋老闆開舖頭,最近有個好朋友係台灣開咗一間旗艦店.

鋪頭名:Kidult Toy Company
地址:(台北忠孝東路四段205巷37號B1)
所有喜歡bearbrick 和潮人都會去.佢間鋪頭已經變成地標人山人海.我相信任何人只要買過一次bearbrick 佢一定會上癮。
記者留意到男神BB穿着和喺屋企衣櫃裏面所有嘅衣服都係來自BAPE品牌。記者問佢你喜歡這個品牌幾耐?出奇地佢答我一個月.我係透過Bearbrick 而知道BAPE 款式.我當日只係落去參觀.點知俾佢吸引左我.員工服務態度非常好.最特別就係鯊魚系列。這個品牌已經令到我走火入魔啦。

男神BB極力推薦 12周年SHARK [email protected] FULL ZIP HOODIE $3299.本人睇過款式之後發覺真係好大吸引力.這款款式青年人和成年人都適合.最重要獨一無二嘅設計出三隻顏色配搭再加上熊仔頭鯊魚嘴.我相信任何人都見到都會去搶購.男神BB都好想要一件,因為當天發售市場排隊嘅人數超過400人.14號當天一開門已經被搶購了。所以來買到。點解有咁大吸引?本報記者為大家搜集左資料.

依照以往bape store 香港店的年度慶祝慣例,來自Bathing APE 東京都創作總壇的設計團隊,自2007年4月慶祝開店一周年開始,每年也定必透過香港店獨佔的紫藍黑 BAPE CAMO 迷彩圖騰作為創作主軸,為大家帶來BAPE STORE 香港店年紀念企劃。有關方面更請來了日本著名玩具廠牌MEDICON TOY攜手合作,透過旗下極人氣的[email protected]熊仔系列為靈感來源,首次帶來BAPE STORE香港店獨佔發售的SHARK [email protected] FULL ZIP HOODIE 限定版鯊魚外套。相信男神BB同大家推薦一定係好野.有佢出現就係焦點。

除了跟MEDICOM TOY攜手打造的[email protected] SHARK HOODIE 鯊魚外套,今次為配合 BAPE STORE HKG 成立12周年,有關方面亦特意邀請MEDICOM TOY 合作,透過香港店限定紫藍黑色猿顏迷彩圖騰,帶來[email protected] 400%以及[email protected] 100%兩款限量版玩具熊仔,我知道近年來好幾款會生鯊魚外套造型的BAPE限量版[email protected] 出品,均廣受潮流界及玩具街追隨者的廣泛關注並掀起熱潮,相信今回這兩款BAPE STORE 香港店獨佔款式. 定必引起市場熱烈搶購,再加埋男神BB無心插柳嘅宣傳.引起全城關注。

男神BB推介bearbrick 和BAPE

香港地址:
旺角彌敦道608號總統商業大廈3樓331

台灣地址:
台北忠孝東路四段205巷37號B1

香港 BAPE STORE 地址:
銅鑼灣 希慎道 1號地舖


NO COMMENTS