馬嘉均、鄭伊娜拍微電影 有家嘅感覺

馬嘉均及鄭伊娜日前拍攝微電影,二人戲中飾演夫婦默契十足,被工作人員嘲笑他們戲假情真。鄭伊娜表示第一次飾演母親角飾,幸好曾擔任兒童節目主持,應付小朋友得心應手:「我同馬仔做夫妻,仲拍床上戲,不過大家唔好心邪啊,係兩公婆喺床度傾下點教囡咋,冇親熱戲架!點知D工作人員偷影我地,仲話我地幾襯,搞到氣氛不知幾尷尬!拍攝過程其實都好開心!突然有個畫面就有個「家」嘅感覺都幾溫馨,依家係單身,我要快D揀個同我生BB先得」。

馬嘉均笑言被伊娜叫老公感覺很Sweet,而第一次做「爸爸級」的角色覺得有挑戰,幸好戲中女兒聽教聽話,不用NG太多次:「成日聽人講寵物同小朋友係片場大敵,好似今日呢個女兒都好叻,冇咩NG就收得工!戲入面有場要我鬧佢架,我怕太惡佢會嚇親!呢個妹妹戲外叫我做馬叔叔,真係唔知好嬲定好笑,可能我都開始到左叔叔呢個壇數要習慣吓!」。

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。