Szster 帶洋洋食熊本日本料理

IMG_1700天立娛樂女子組合Szster ,日前帶左洋洋一齊去到荃灣楊屋道品嚐《熊本日本料理》。

IMG_1775

開業2年,餐廳主打新鮮刺身,面包蟹,這個時節會推介法國Gerardo生蠔,海水味帶出蠔味。

IMG_1763

芝士焗龍蝦,西日mix 用日本燒爐燒,特別香口。

IMG_1782 IMG_1774

冬天最岩食火鍋,所以推出海鮮涮涮鍋,海鮮都是用新鮮游水食材。跟一碟安格斯牛肉。

IMG_1727

面包蟹可凍食,或熱食,熱食會用清酒煮或清蒸,主要品嚐滿滿的肥膏。2斤重。

IMG_1724

$168生蠔拼盤有6只,比出面平很多。

IMG_1715

Szster 日前為《梅艷芳致敬我們香港女兒》慈善音樂會試裝,唱《IQ博士》,會Cosplay 超可愛,到時大家要留意。會同30多位小朋友一齊跳舞好開心。另外會同吳狄敏Mandy、張筱琦Aki,四人一齊跳唱跳唱《放開你的頭腦》,每天不停練舞,同陳信成有辣身舞演出。好期待同一班前輩一齊合唱《夕陽之歌》。23號當日仲係她們生日,一定會係一個好好的回憶,過得特別有意義。

IMG_1792

往年生日月都會忙住同朋友食飯慶祝,今年為左音樂會,所以生日飯局都要等完了音樂會才開始。

IMG_1722

洋洋好可惜因為工作關係未能出席慈善音樂會,現在努力練歌,希望2017有突破發展。

IMG_1761

熊本日本料理
地址:荃灣楊屋道73號地下

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。