[飲食] 紅磡Hotel sáv 酒店自助餐

IMG_ (16)

因為 Stars-hk 即將1月23日在紅磡蕪湖街「逸‧酒店」Hotel sáv 攪婚紗展,昨晚去酒店開會,順道去試試這間酒店自助餐。

IMG_ (1)

即開新鮮生蠔,有美國石蠔同加拿大石蠔,本人就鐘意加拿大夠大夠Creamy,就咁食都已經好好味。不過因為大只,其實都未必食到好多,鐘意食生蠔既可以每樣試3只,一半加拿大,一半美國。

IMG_ (10)魚生方面:包括有三文魚、吞拿魚、油金魚、八爪魚等選擇,不過就無壽司。

IMG_ (4)冷盤就推介龍蝦,全晚不停供應。另外長腳蟹也是很不錯的

IMG_ (2)熱食有我最愛的墨魚汁意粉,意粉都是即做的。

IMG_ (17)酒店自助餐點少得雪糕,有4種不同口味的 Häagen-Dazs 選擇。

IMG_ (12)馬卡龍細細粒,最岩想試多種口味,又驚食唔落的女仕。

IMG_ (18)

其他甜品樣樣都制作精美可口

 

IMG_ (9)剛好拍檔Angel 即將生日,酒店仲送了這個特製的生日甜品

地址:紅磡蕪湖街83號逸.酒店1樓
Dinner Buffet: 18:00 – 22:30
Mon-Thur: HK$498 (adult) HK$288 (child)
Fri-Sun, Public Holidays and Eves: HK$538 (adult) HK$318 (child)

浩楠

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。