Icy楊穎妍手語教室 第一課 (顏色 colour)

zch1

Icy楊穎妍手語教室第一次跟大家見面,今集會教大家顏色的手語,到底”紅橙黃綠青藍紫” 的手語點做呢,就等Icy 教教大家。

Icy為何要分享手語? 因為如果問一般既人都一定會學韓文日文。但大家有冇諗過健聽人都可學手語?在香港識手語的弱聽人仕常常被社會孤立的一群。讓我地一齊學手語,容入佢地既世界。令他們感受更多既溫暖。

Icy楊穎妍 新城知訊台DJ恐怖熱線主持,也是組合Magic Gals的成員之一(2014新勢力組合獎)。Icy除左講鬼故叻,又識魔術跳舞唱歌外。近來還在網上拍手語和貓貓訓練的教學片。Icy真係多材多藝,細心又有愛心。

浩楠

Stars-hk 創辦人, 希望建立一個只談專業, 不談八卦的娛樂資訊網站。 STARSHK 總監, 星雨文化 董事, 藝人及名人管理, 項目:OTO 平台Artist-HK,活動統籌,